0
ATP

FEDERER BI DA IZVBEGNE ĐOKOVIĆA: Sve dok je on tu, ja sam daleko od jubileja

Objavljeno: 16.11.18 u 09:54

Pobedmon nad Kevinom Andersonom u poslednjem kolu ‘Lejton Hjuit’ grupe na Završnom mastersu u Londonu, Rodžer Federer obezbedio je plasman u polufinale.

On je trenutno na broju od 98 pobeda u karijeri, ali kaže da ne žuri za jubilarnim trijumfom i da ga to ne opterećuje.

– Ne razmišljam još od 100. tituli. Ne želim da me to dekoncentriše. Treba da budem uzbuđen zbog toga, a ne da se opterećujem. Sve dok je Novak u žrebu, daleko je 100. titula. Bez obzira na brojke, ovo je veliki turnir. Zadovoljan sam. Nije tako izgledalo pre samo 72 sata, međutim, uspeo sam da se vratim i preokrenem situaciju, rekao je on.

U polufinalu on bi se mogao sastati sa Novakom, ali bi Švajcarac taj duel ipak odložio za finale.

– Ne znam ko će da mi bude naredni rival. Možda čak i Novak, mada sumnjam u to. Biće teško u završnici, ali srećan sam što i dalje imam priliku da se borim za još jednu titulu.

Zanimljiv odgovor dao je Federer na pitanje kaka bira kada će prpoustiti trening ili turnir.

– Verujem u odmor, potrebno je uzeti slobodno vreme. Kada radim, radim naporno. Dobra stvar je da ne radimo za klubove, pa možemo da odemo odmah kroz vrata. Niko ne može da me zaustavi. Nikome se to ne bi svidelo, ali mogu. To je velika privilegija koju imamo mi teniseri, kazao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter