Otac Novaka Đokovića u jutarnjem programu na TV ‘Prva’ govorio je o (ne)poštovanju koje Novak Đoković ima u Srbiji i inostranstvu.

[yuzo_related]

Novak Đoković će od sutra ponovo biti svetski broj jedan, preuzeo je u potpunosti primat u ‘belom sportu’, ali nije mu bilo lako nakon operacije lakta, duge pauze i kritika velikog dela javnosti. Ne samo u Srbiji, već i celom svetu.

– Komentari su pogađali Novaka. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici. On je deo srpskog naroda, mi smo poznati inadžije. I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cene njegove uspehe, ali ga ne vole. Moraće da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u istoriji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje oseća? Zato što tamo oseća ljubav. Oni ga stvarno vole –  rekao je njegov otac, Srđan Đoković.

Nije ga iznenadilo to što se Novak vrlo brzo vratio na tron.

– Ja sam optimista u životu. Poznajući njega i njegov mentalni sklop, apsolutno sam bio ubeđen da će povratak biti brz. Teško je kada se pojave komentari koji osporavaju Novaka, ali oni su manjina i neću više o njima da pričam. Oni su nezadovoljni svojim životom, ne znaju šta će sa sobom. Umesto da im nečiji uspeh bude stimulans, oni nipodaštavanjem tuđih uspeha pravdaju svoje neuspehe.

– Ogromna većina bodri Novaka, oni su palili sveće, molili se za njega. To je ta pozitivna energija koja je iz naroda proistekla i doprinela da se povratak dogodi brzo.

Srđan Đoković je istakao da je Novak mnogo puta pokazao privrženost svojoj zemlji i narodu.

– Mi smo Srbi,  odlučili smo da živimo u svojoj zemlji, među svojim narodom. Srbija i srpski narod nema čega da se stidi. Mi smo stara svetska civilizacija i deo evropske porodice naroda. Mi nismo genocidni, mi nismo ubice i koljači kako nas pojedini predstavljaju. Mi smo normalna zemlja sa normalnim narodom, u centru Evrope. Novak je uvek isticao sa zadovoljstvom odakle potiče. Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak – zaključio je Srđan Đoković.

Podsetimo, Novak Đoković danas od 15 časova igra u finalu Mastersa u Parizu protiv Rusa Kačanova.