Posle isrcpljujućeg meča polufinala ovog turnira protiv Rodžera Federa, najbolji srpski teniser kao da nije imao snage da dođe do trofeja.

[yuzo_related]

I pored ubedljive igre koju je pružio tokom većeg dela turnira u Parizu, Hačanov je danas bio bolji od Đokovića i savladao ga sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Novak Đoković ipak može biti zadovoljan, jer će on od sutra ponovo biti prvi igrač sveta, što je bila i osnovna želja. Veoma iscrpljujući duel koji je imao juče protiv Federera, očigledno je ostavio posledice na njega, a kada se na to doda veoma dobra igra ruskog tenisera, epilog je jasan. Hačanovu je ovaj trijumf ujedno i doneo najveći uspeh u karijeri.

Novak je meč otvorio brejkom, te najavio da ide ka 22. uzasopnoj pobedi, ali ipak raspoloženi ruski teniser veoma brzo vraća brejk. Đoković je nakon toga imao problema sa servisima, a u 11. gemu prvog seta prelomio je rezultat u svoju korist Rus i slavio u ovom delu igre. Ovakva igra dala je elan Đokovićevom rivalu da ‘doda gas’ i napravi brejk već u trećem gemu drugog seta, te ne dozvoli Novaku da ga do kraja ugrozi.