Najbolji srpski teniser svih vremena izjavio je da i uprkos svim nedaćama koje su ga sustigle u periodu koje je iza, da je verovao da će se vratiti na vrhunski nivo.

On je dodao da je spreman da u Paarizu svoj maksimum kako bi se vratio na prvo mesto ATP liste.

Iako je godinu počeo kao 22. teniser sveta, usled propuštanja druge polvine prethodne sezone zbog povrede lakta. Potom je u februaru nakon opreacije lakta vratio osvojivši titule na Vimbldonu, Sinsinatiju, US Openu i Šangaju.

– Kada sam operisao lakat u februaru mislio sam da ću se brzo vratiti na željeni nivo. Ali to nije bio slučaj. Igrao sam vrlo loše u Indijan Velsu i Majamiju. Shvatio sam da sam daleko od forme u kojoj želim da budem i da će mi biti neophodno vreme. Razgovarao sam sa timom i svi smo mislili da će US Open biti vrhunac. Zapravo, sve je došlo još ranije. Zadovoljan sam nivoom na kome sam igrao poslednja četiri meseca. Uz sve to, Rafa je bio povređen, nije igrao u Kini i to mi je pomoglo da mu se približim i uključim u borbu za prvo mesto. Daću sve od sebe da se tamo i nađem, rekao je on.

Naglasio je još jednom Đoković da je verovao u svoj povratak na staze stare slave.

– Znam da će zvučati arogantno ako vam kažem da sam uvek znao da ću se vratiti. Sve je na kraju relativno. Možda se vama čini da je bilo brzo, ali meni nije. Prebrzo sam sudio sebi. Trebalo mi je duže nego što sam mislio. Sve je došlo na svoje tek tokom sezone na travi, zaključio je Novak.

Prvi rival srpskom asu na turniru u Bersiju biće Marko Čekinato.