0
ATP

MASTERS U ŠANGAJU: Novak uz impozantan rekord krenuo u pohod ka svetskom vrhu

Objavljeno: 09.10.18 u 13:35

Najbolji srpski teniser uspešno je započeo turnir u Šangaju.

Novak Đoković je Šangaj osvajao tri puta, ali ove godine ne brani nijedan poen, budući da je 2017. godinu završio još nakon Vimbldona zbog dobro poznate povrede.

Zato je ovaj Masters prilika da osvoji veliki broj bodova i napadne broj jedan na svetskoj rang listi. I taj put je dobro započeo, trijumfom nad Francuzom Žeremijem Šardijem.

Meč je trajao 75 minuta, a Đoković, koji je drugi nosilac, ga je dobio u dva seta rezultatom 6:3, 6:4.

Đoković je bio apsolutno dominantan u prvom setu, napravio je rani ‘brejk’, a kasnije još jednom oduzeo servis rivalu za brzih 1:0 u setovima.

U drugom je Šardi pružio nešto veći otpor i nije dozvoljavao Đokoviću da mu oduzme servis, što je srpskog tenisera u nekoliko navrata prilično nerviralo, budući da je želeo što pre da završi meč.

U svojoj nameri je uspeo tek u 12. gemu, kada je do izražaja došao njegov dobro poznati ‘ritern’ i svoju drugu meč-loptu pretvorio je u pobedu.

Impozantno je da je, sa današnja dva, Đoković osvojio 28. uzastopni set protiv Šardija u međusobnim duelima, što je rekord na ATP turu. Ukupno ima skor 12-0 protiv Francuza.

U narednom kolu srpski as će igrati protiv boljeg iz meča Čekinato (16) – Čang, a kako se oni sastaju tek sutra, Đoković će svoj naredni meč igrati za dva dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter