0
ATP

FOTO: TS Srbije

ZA RADOST DECE: Škola tenisa u Gračanici (FOTO)

Objavljeno: 22.09.18 u 13:04

Decu iz Gračanice obradovao je teniski „karavan“ koji je ove nedelje stigao u njihov grad.

U okviru trodnevne proslave Dana i slave (Mala Gospojina) Opštine Gračanica, preko 400 mališana u organizaciji NIS-a i teniskog saveza Srbije (TSS) učestvovalo je u besplatnim školama tenisa, koje su održane na više lokacija u gradu, među kojima i u OŠ „Miladin Mitić“. Kroz igru i druženje deca su uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, učila pravila „belog sporta“.

Gračanica 2018. proslavlja 715 godina od kako je zvanično potvrđeno njeno postojanje, čemu svedoči pismo pape Benedikta IX u kome je naziva Grazaniza. Ime Gračanica prvi put pominje srpski kralj Milutin 1321. godine u Gračaničkoj povelji izdatoj povodom osnivanja manastira.

FOTO: TS Srbije

Teniski spektakl u Gračanici je ujedno bio i prilika da mali teniseri pokažu svoj takmičarski duh i fer plej, ali i da sa svojim vršnjacima odigraju pravi teniski meč. U znak zahvalnosti na učešću i timskom duhu , učesnicima su podeljene su medalje i diplome.

Besplatne škole tenisa za decu NIS i TSS organizuju već osam godina širom Srbije sa ciljem popularizacije sportskih vrednosti, kulture nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter