0
ATP

NOVAK IMA VELIKU ŠANSU: Nadal propušta turnire u Pekingu i Šangaju, gubi 1100 poena!

Objavljeno: 19.09.18 u 14:54

Rafael Nadal je potvrdio da neće ići na kinesku turneju, što znači da Novak Đoković ima šansu da ga smeni na vrhu ATP liste.

Nadal neće igrati u Pekingu i Šangaju, što znači da neće odbraniti 1100 bodova, a što daje veliku priliku najboljem srpskom teniseru da ga smeni na prvom mestu.

Razlog je povreda kolena koju Nadal nikako ne uspeva da sanira.

– Žao mi je što neću biti u Kini, ali moram da oporavim koleno na pravi način. Odluku sam doneo u dogovoru sa medicinskim timom, kao što sam do sada radio – napisao je Nadal na Tviteru.

Đoković je trenutno treći na listi i ima 6445, Federer na drugoj poziciji ima 6900, a Nadal trenutno ima 7660. Kada se Špancu skinu pomenuti bodovi, jer je prošle godine osvojio Peking, a u Šangaju igrao finale, srpski as će ga gotovo izvesno prestići jer ne brani nijedan bod iz prošle godine.

Federer će takođe braniti određeni broj bodova i Đoković bi mogao i njega da preskoči, a da li će, saznaćemo od nakon turnira u Pekingu koji se igra od 1. do 7. oktobra i Mastersa u Šangaju koji je na programu od 7. do 14. oktobra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter