0
ATP

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

LASLO ĐERE: Možda za neke ovo nije atraktivan meč,ali za nas je kao finale, kao da igramo za osvajanje ‘salatare’

Objavljeno: 12.09.18 u 13:34

Dejvis kup reprezentativac Srbije Laslo Đere spada u red najtalentovanijih tenisera naše zemlje i jedna je od glavnih karika budućnosti našeg ‘belog sporta’.

Ravno godinu dana prošlo je od debitovanja Lasla za Dejvis kup selekciju Srbije.

Prođu mnoge generacije, mnogi igrači koji su uvek stremili da obuku dres u najelitnijem takmičenju, ali sticajem raznih okolnosti nikada ne dobiju šansu. Dugo je na svoju šansu čekao mladi as iz Sente, a onda su se otvorila vrata sveta. Imao je Laslo debi iz snova, polufinale Svetske grupe, prepun stadion u Lilu, meč sa trofejnim Francuzima i sudar sa Congom. Jak otpor našeg asa, ali zadatak je u tom trenutku bio pretežak.

– Da, imao sam tu i sreću i nesreću da odmah igram polufinale, protiv top svetskog igrača pred njihovom publikom, uspeo sam veći deo meča da se nosim sa svim tim, ali na kraju su me slomili. I drugi meč slična fabula, samo sam ja bio u ulozi domaćina, meč u Nišu ove godine protiv Amerike, protiv Kverija, dobijen prvi set i velika borba u nastavku, ali pobeda je izmakla. Zato meč u Kraljevu verujem da će biti moja treća sreća i moja prva pobeda u Dejvis kup timu Srbije. Kao junior takmičio sam se za selekcije Srbije, osvojio srebro Ekipno evropsko, verujem da ću jednog dana kao profesionalac stići i do samog vrha Dejvis kupa, kao što su to učinili naši asovi 2010. Moj san je isti i verujem da ću ga ostvariti zajedno sa kolegama, kaže 86. teniser sveta.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dejvis kup selekcija Srbije već treći dan vredno radi u Sportskom centru Ibar gde će biti odigran meč plej ofa Svetske grupe između Srbije i Indije, od 14. do 16. septembra 2018. Drugi reket naše reprezentacije Đere zadovoljan je kako protiču pripreme za ovaj duel.

– Od kako smo stigli u Kraljevo vlada disciplina i veliki rad. Meč protiv Indije shvatili smo kao i svaki prethodni, krajnje ozbiljan i nema opuštanja, bez obzira što je protivnik na papiru slabiji od nas. Oprezno i spremno za pobedu Srbije ulazimo u ovaj meč. Voleo bi, kao i svi članovi reprezentacije da publika prepozna značaj ovog meča, da dođe i podrži nas. Izmenjen je Dejvis kup sistem takmičenja i pitanje je šta će doneti već naredna godina. Možda prođu godine, samim tim i karijere mnogih nas kada budemo imali šansu da ponovo zaigramo kod kuće, zato ovaj trenutak treba iskoristiti. Vredni smo, posvećeni zadatku, voleli bi da budemo nagrađeni punom halom, podrškom naše publike. Možda za neke ovo nije atraktivan meč, za nas je kao finale, kao da igramo za osvajanje „salatare“, za nas je svaki meč Srbije takav i ovaj put ćemo dati sve od sebe da Srbija bude srećna i ponosna na nas, ističe Laslo.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Snagu Đerea videli smo i na upravo završenom US Openu, ali i tokom većeg dela takmičarske 2018. koju je počeo je sa 85. mesta na ATP listi, ali za Lasla ovo nije i krajnji domet. Igrao je polufinale ATP turnira u Istambulu gde je savladao Istomina, Sepija, Lorencija. Igrao je finale čelendžera u Rimu i finale Prostejova, osvojio je čelendžer u Milanu, igrao polufinale ATP turnira u Gštadu.

– Odigrao sam dosta dobrih mečeva, ostvario dosta pobeda, zadovoljan sam učinjenim do sada. Mislim da sam ove godine napravio veliki pomak kako na ATP listi tako i u odnosu na svoju igru. Puno sam jači igrački i mentalno što, jasno, moje samopouzdanje diže za još stepen-dva. Taj kvalitetni pomak želim u narednoj godini maksimalno da iskoristim. Naravno, nema mesta samozadovoljstvu i stagnaciji koja bi neminovnoi usledila kada bih potpuno bilo zadovoljan prikazanim igrama u tekućoj godini. Ne, ja sam svesan da imam još mnogo prostora za napredovanje, ali to podrazumeva mnogo rada, ‘krvi i znoja’. Radiću uporno da sledeća godina u mojoj karijeri bude još najbolja ikada. Nakon Kraljeva odlazim na nekoliko čelendžera po Evropi. Nadam se da ću do kraja sezone napraviti još bolji rang što bi mi donelo rasterćenost na startu 2019. Pre svega najvažnije je da budem zdrav, a za sve ostalo potrudiću se da snovi postanu java, zaključio je Đere.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter