0
ATP

FOTO:PRINTSCREEN

MARJAN VAJDA: Đoković je ponovo onaj stari

Objavljeno: 11.09.18 u 09:12

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, rekao je da srpski teniser ponovo igra svoj najbolji tenis, i da po broju osvojenih grend slem trofeja sustiže Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je rano jutros osvojio 14. grend slem titulu, nakon što je u finalu US opena pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3.

– On je vratio svoju najbolju igru – rekao je Vajda.

Federer je prvi na listi sa 20 grend slem titula, tri manje ima Nadal, a Đoković i njegov idol iz detinjstva Pit Sampras imaju po 14.

– Ovo je sjajno, 14 je brojka. Pre nekoliko godina Rafa i Rodžer su daleko odmakli. Bili su suviše daleko po broju grend slem titula. Sada imam utisak da ih sustiže. On je sada tako blizu, tri do Rafe i šest dobro šest je neverovatno, do Rodžera – dodao je Vajda.

Na vrh ATP liste vratila se velika trojka, prvi put posle tri i po godine Nadal je prvi, Federer je drugi, a Đoković se posle trijumfa u Njujorku popeo na treće sa šestog mesta.

Njih trojica su od 2005. godine i Rolan Garosa osvojili 47 od 55 grend slem titula, što je 85 odsto. To je u potpunoj suprotnosti od ženskog tenisa, gde je osam teniserki osvojilo poslednjih osam grend slem turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter