0
ATP

MILMAN POSLE SENZACIJE: Posle prvog seta osetio sam se kao jelen ispred farova automobila!

Objavljeno: 04.09.18 u 11:38

Rodžer Federer, pak, naveo je više razloga za svoju eliminaciju.

Džon Milman napravio je veliko iznenađenje pobedom nad Rodžerom Federerom, sprečivši tako novi spektakl između Švajcarca i Novaka Đokovića.

– Da budem iskren posle prvog seta bio sam kao jelen ispred farova automobila – prestravljen.Znao sam da moram da preuzmem kontrolu, a jedina stvar koju mogu da kontrolišem je borba u meni. Uvek sam to radio – rekao je Australijanac posle meča.

Postao je prvi teniser van prvih 50 na ATP listi koji je savladao Rodžera Federera u Njujorku.

– Još uvek ne verujem u ono što sam napravio, jer mnogo poštujem Rodžera Federera i ono što je uradio. On je moj heroj. Danas nije bio na najboljem nivou i ja sam to iskoristio – istakao je Milman.

Federer je, sa druge strane, imao dosta razloga kojima je pokušao da opravda svoj poraz.

– Nisam mogao da dođem do daha. Samo sam mislio o tome kako je veoma toplo. Bila je to jedna od onih noći kada nisam mogao da udahnem. Uopšte nije bilo protoka vazduha.

– Ja sam se borio sa nemogućim uslovima, prvi put u karijeri. Bilo je neugodno. Kako je meč odmicao sve više sam se znojio i gubio energiju. Džon se mnogo bolje snašao. Možda zbog toga što dolazi iz grada koji ima možda i najveću vlažnost na svetu – Brizbejna – rekao je Federer.

Priznao je da je i bilo nedostataka u njegovoj igri.

– Mnogo mi je bilo teško, i možda kada se osećaš tako počinješ da propuštaš i šanse. A imao sam ih na ovom meču. Zaista je razočaravajuće, ali samo sam čekao da se meč završi. Moraš da se prilagođavaš na uslove za igru, a stalno ti je oprema mokra, sve na tebi je vlažno… Bilo je teško i Džon se bolje snašao u takvim uslovima – zaključio je Švajcarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter