0
ATP

US OPEN: Đoković ekspresno u četvrtfinalu, Souza je počišćen!

Objavljeno: 03.09.18 u 22:15

Najbolji srpski teniser opravdao je ulogu favorita i ubedljivo došao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD.

Đokoviću je za trijumf nad Portugalcem Žoaom Souzom bilo potrebno tek nešto više od dva sata i tri seta u kojima je bilo dosta borbe, ali ne i puno neizvesnosti u rezultatu – 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).

Najveći protivnik Srbinu večeras je bila vrućina, sa kojom se još jednom teško borio, pa smo videli zatraženu pauzu i medicinski tajm-aut kako bi se u svlačionici što bolje osvežio za nastavak.

U prvom setu Đoković je rutinski ‘slomio’ rivala i sa 6:3 došao do vođstva, a koje je duplirao u drugom setu, ali uz nešto više muka i znatno bolju igru Souze.

Portugalski teniser je u tim momentima igrao ‘tenis života’, ali ipak nije uspeo da ozbiljnije pripreti Novaku, te je u finišu seta poklekao i izgubio servis za 2:0.

Treći je bio gotovo preslikan i ponovo je odluka pala u finišu seta, tačnije u devetom i desetom gemu koji su bili impresivni sa Đokovićeve strane.

U poslednja tri gema koja je dobio, Srbin je osvojio 12 od 15 poena, i iskoristivši drugu meč-loptu je, vidno iscrpljen, proslavio plasman u četvrtfinale.

Tamo će čekati pobednika duela koji će se igrati noćas između Švajcarca Rodžera Federera i Australijanca Džona Milmana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter