Od sledeće godine Dejvis kup više neće biti isti, napravljen je novi format koji će se sigurno svideti najboljim teniserima planete.

Stari sistem takmičenja u Dejvis kupu odlazi u istoriju i novi će ličiti na Svetsko prvenstvo u tenisu. Od sada će na finalnom turniru takmičiti 18 selekcija, a pre toga igraće se kvalfikacioni mečevi.

Finalnom delu će prethoditi kvalifikacije u februaru. U njima će učestvovati 24 ekipe, a pored 12 selekcija u finalnom delu će nastupiti četiri polufinalista iz prethodne godine, odnosno dve reprezentacije koje će dobiti specijalnu pozivnicu. Ekipe će biti podeljene u šest grupa, a mečevi ce biti igrani od ponedeljka do četvrtka.

Prvoplasirane selekcije iz svake grupe i dve najbolje drugoplasirane izboriće plasman u četvrtfinale koje je na programu u petak, subota je rezervisana za polufinale, a nedelja za finale. Dve najslabije selekcije iz grupne faze ispadaju iz elite, a sve reprezentacije koje nisu izborile polufinale naredne godine ce igrati u kvalifikacijama.

Od 140 glasova novi format je dobio podršku čak 71 posto. Protiv novog formata bile su Velika Britanija i Australija. ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina, a on bio bio finansiran od kineske grupe Kosmos koju je osnovao Đerar Pike.