4
Tenis

FOTO: Виктор Червяков

DEVOJČICE, TI SI ČUDO: Tri propuštene meč lopte nisu je ‘slomile’ – Olga Danilović osvojila Moskvu!!!

Objavljeno: 29.07.18 u 15:00

Srpska tinejdžerka je u svom prvom WTA finalu osvojila pehar na turniru u Moskvi, i to pobedom nad domaćom teniserkom Anastasijom Potapovom – 2:1 (7:5, 6:7, 6:4)!

Olga Danilović ove nedelje napravila je veliki uspeh plasmanom u finale turnira u Moskvi, a za rivalku je danas imala svoju vršnjakinju, takođe igračicu rođenu 2001. godine, Anastasiju Potapovu.

Jurišala je na svoju prvu WTA titulu, ali je krenula prilično loše i vrlo brzo gubila sa 4:1. Tada je prvi put danas pokazala karakter i napravila veliki preokret.

Napravila je sjajnu seriju i preokrenula rezultat, pa je prvi set dobila sa 7:5, oduzevši servis rivalki pred ulazak ‘taj-brejk’.

Onda je došao drugi set u kom je Olga bila bolja, napadala i išla ka tituli u dva seta. U devetom gemu, pri rezultatu 4:4, oduzela je servis Ruskinji i u narednom servirala za pobedu. Čak je došla do meč-lopte, ali je odservirala duplu grešku i nakon toga se ‘slomila’.

Potapova je uvela set u ‘taj-brejk’ i tamo dobila drugi set ubedljivim rezultatom 7:1.

Treći set bio je igra nerava. I revija ‘brejkova’. Pravi triler! Olga je prva oduzela servis rivalki, pa to odmah ispustila, da bi kasnije i jedna i druga po tri puta pravile ‘brejk’, sve do desetog gema i rezultata 5:4.

Tada je Danilovićeva imala nove dve vezane meč lopte i ponovo ih nije iskoristila. Ali se tu nije ponovo ‘slomila’!

Došla je do četvrte, i konačno je iskoristila. Za pobedu i titulu. Prvu od mnogih!

Poseban je kuriozitet što je prva u istoriji koja je podigla šampionski pehar na turniru u čiji je glavni žreb ušla kao ‘laki luzer’ iz kvalifikacija. To nije uspelo nikome do sada.

Bravo, Olga!

0
0

4 Komentara

  1. Da li samo mene njena igra, prvenstveno mislim na fenomenalne povratke u meč i upornost (nažalost i gubljenje ‘dobijenog’), podseća na igru Jelene Janković iz njenih zlatnih dana?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter