0
ATP

FOTO: STARSPORT

ŠOKANTNO OTKRIĆE BIVŠEG TENISERA: Novak Đoković hteo da napusti tenis?!

Objavljeno: 18.07.18 u 13:07

Nekadašnji italijanski teniser Filip Volandri otkrio je da je Novak Đoković bio na korak od prestanka igranja tenisa u martu ove godine.

Pauza zbog povrede lakta Novaka Đokovića potrajala je bila duže nego što se očekivalo, gotovo šest meseci. Kada se vratio na teren u Australiji, obnovio ju je, pa je morao na hiruršku intervenciju.

Nakon novog povratka, na američkoj turneji, bio je na ivici da ‘okači reket o klin’, tvrdi Filip Volandri.

– Osvajanje Vimbldona je stvarno ostvarenje sna, posebno kada pomislimo da je posle Majamija okupio svoj tim i rekao: ‘Hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim da igram ili ne’. Stvarno je razmišljao da ostavi tenis – otkrio je za ‘Skajsport’ Volandri.

Đoković je prethodne nedelje osvojio četvrtu titulu na Vimbldonu, ovog puta posle nikad većeg povratka, nakon pomenute pauze i pada ispod 20. mesta na ATP listi.

Volandri kaže da je samo čekao dva vezana dobijena jaka meča koja bi Đokoviću vratila samopouzdanje.

– O tome sam razgovarao sa Fabio Fonjinijem pre nekoliko dana, ali smo znali da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Vimbldon, ali posle duela sa Kajlom Edmundom u trećem kolu, videli smo Đokovića koji je mnogo napredovao – podvukao je Volandri.

– Meč sa Nadalom je jedan od najlepših susreta najmanje u poslednje dve godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom u finalu je bio presladak, kao san – dodao je Volandri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter