0
ATP

FOTO: STARSPORT

BEKER O ĐOKOVIĆU: Mislim da ovo nije očekivao

Objavljeno: 17.07.18 u 11:53

Novak Đoković i Boris Beker su od 2014. do 2016. godine zajedničkim snagama od srpskog tenisera stvorili pravu mašinu koja je osvojila šest Gren slem titula, pa je komentar na Đokovićev trjumf na Vimbldonu bio više nego interesantan.

 

Đoković se tokom karijere dokazao kao jedan od najboljih tenisera u istoriji „belog sporta“, ali to nije bilo dovoljno da u očima javnosti nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Upravo to je bila tema početka Bekerovog izlaganja:

Da li ljudi na isti način poštuju Novaka kao Nadala i Rodžera? Ne, najverovatnije. Njih dvojicu svi vole, dok Novaka mnogi samo poštuju, i to ga muči. Želi da bude na tom nivou, ali neke stvari ne mogu da se kupe. Imao je tu nesreću da igra sa dvojicom najvoljenijih tenisera na svetu, i sa tim mora da se nosi. Doduše, navijači nisu protiv njega, koliko Novak sve shvata lično. Ali to je njegov karakter, osećajan je, rekao je Beker.

Potom je prešao na promenu Novakovog razmišljanja u odnosu na početak sezone:

Mislim da nije očekivao da će osvojiti Vimbldon nakon dve godine pada. Kada je počela sezona, želeo je samo da igra i da bude zdrav, pobeđivanje nije bila tema. Na šljaci je bilo kakva pobeda bila odlična. To se menjalo kako je tekla sezona.

A šta Beker očekuje u budućnosti do Novaka?

On je super spreman, posvećen… Ali, zna da Federer i Nadal imaju više titula, iako to ne spominje, i to ga muči. Verujem da može da igra još dve-tri godinem i da osvoji još par trofeja, počev od US Opena ove godine, zaključio je Nemac.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter