1
ATP

DAME I GOSPODO, POKLONITE SE: Đoković ponovo na tronu, Srbin lako do trofeja na Vimbldonu!

Objavljeno: 15.07.18 u 17:30

Četvrti put u karijeri naš teniser slavio je na Vimbldonu.

2011. godine savladao je u finalu Rafaela Nadala, potom 2014. i 2015. godine ‘pao’ je Švajcarac Rodžer Federer, a danas je Novak slavio protiv Kevina Andersona.

Nole je na putu do 13. gen slem titule u karijeri pred sobom imao tenisera iz Južnoafričke republike koga je savladao u tri  seta, rezultatom 3-0 (6-2, 6-2, 7-6). Prva dva seta ovogodišnjeg finala Srbin je dobio bez mnogo muke, dok je mala drama viđena u poslednjem, trećem setu. U jednom momentu činilo se da će Anderson ovaj duel odvesti u četvrti set, ali je nakon skoro dva i po sata igre Novak isokristio od drugu četiri set loptu i slavio u ovom meču. 

Pre ovog meča njihov skor je bio 5-1 u korist našeg tenisera, a na putu do finala Novak je slavio protiv Rafaela Nadala, za kog je rekao da je u ovom trenutku ‘najbolji teniser sveta’, dok je Anderson posle pravog ‘maratona’ i šest sati igre slavio protiv Džona Iznera. Ovim trijumfom Novak se polako vraća na staze stare slave.

Ova titula za Novaka je posebna zbog još jednog razloga, a to je prisustvo njegovog sina Stefana na tribinama, koji meča nije gledao, jer je deci do pet godina to zabranjeno, ali je bio tu kada je njegov otac podigao trofej.

 

❤️

A post shared by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter