0
ATP

VIMBLDON: Anderson i Izner u istoriji, kakav meč! Gladijatori!

Objavljeno: 13.07.18 u 20:51

Kevin Anderson i Džon Izner ušli su u istoriju Vimbldona nakon što su odigrali najduži meč polufinala, a drugi u celokupnoj istoriji Vimbldona.

Sam početak meča naznačio je da neće biti lako, pošto je Anderson prvi set dobio bez ijednog brejka sa 7:6, pošto je u odlučujućem taj-brejku stigao do 8:6.

U drugom setu ista priča, samo je ovog puta Izner u taj-brejku sa 7:5 došao do 1:1. U trećem delu igre konačno je došlo do prvog brejka, Anderson je poveo sa 5:3, ali je odmah potom Izner uzvratio, smanjio na 5:4, potom potvrdio brejk za 5:5, a onda u trećem taj-brejku sa 11:9 stigao do vođstva 2:1.

Četvrti set bolje je započeo Anderson, koji je poveo 3:2 nakon brejka, odmah potom je uzvratio Izner, ali je Australijanac još jednom u devetom gemu oduzeo Izneru servis i sa 6:4 uveo meč u odlučujući, peti set, i, ispostaviće se, istoriju.

No, da ne idemo u detalje, opisaćemo jedan poen. 

Servirao je Izner pri rezultatu 0:15, usledila je razmena, Anderson je posle jedne vraćene loptice pao na travu, potom u poslednjem momentu uspeo da se podigne, uzme reket levom rukom i pošalje ga preko mreže, a zatim u nastavku uspe i da osvoji poen za 0:30. Pri rezultatu 24:24 u gemovima u trećem setu. 

Uspeo je da natera dva poena kasnije Iznera na grešku, dođe do brejka i prednosti od 25:24. Bilo je potrebno da odservira dobro i privede meč kraju, ali…

Brejka pre toga nije bilo u 48 gemova do rezultata 24:24, i činilo se da Izner ima šansu da odmah odgovori Andersonu. Ipak, Južnoafrikanac je, posle prvog izgubljenog poena, stigao do meč lopte, a zatim i trijumfa nakon šest časova i 35 minuta igre, što je, računajući Dejvis Kup, treći najduži meč u istoriji „belog sporta“..

U finalu Andersona očekuje bolji iz duela Novak Đoković – Rafael Nadal, ali bez dileme titula apsolutnog heroja ove godine na Vimbldonu pripada Kevinu Andersonu.

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter