Najbolji srpski teniser Novak Đoković u sredu će se u okviru drugog kola Rolan Garosa sastati sa Huameom Munarom iz Španije.

Munar koji trenutno zauzima 155. mesto na ATP listi je u prvom kolu iznenadio zemljaka Davida Ferera, a Rafael Nadal smatra da će je pred mladim teniserom praktično nemoguća misija u drugom kolu, gde ga očekuje sve uigraniji Đoković.


-Taj zadatak će za njega biti veoma, veoma težak. Šanse da pobedi praktično su ravne nuli-, iskreno je konstatovao Nadal i dodao:

-Morate biti realni kada su takve situacije u pitanju i da sa tim saznanjem izađete na teren i uživate. Morate da znate da je potrebno da učinite neke stvari koje nekada niste morali kako biste uživali u meču. To je ono što je najvažnije – da prihvatite da je gotovo nemoguće da pobedite- rekao je “bik sa Majorke”.

Iako je kako se to obično kaže “u sportu sve moguće”, postoje situacije u kojima to baš i nije tako.

-Nikada ne znate šta može da se desi, naravno. Bio sam u takvim situacijama i deo mečeva koji su bili gotovo nemogući da se pobede. U tim situacijama stvarno igrate bez brige, bez pritiska i pokušavate da ostanete koncentrisani… Samo igrate, uživate i udarate lopticu hrabro jer znate da je potpuno nemoguće trijumfovati-, zaključio je Rafa.

Đoković i Munar, izvesno je, u sredu neće izaći na teren pre 12:30 časova po našem vremenu, pošto je postavljen kao drugi meč u programu na stadionu “Suzan Lenglen”.