Najbolji teniser sveta Rafael Nadal veoma pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću uoči početka Otvorenog prvenstva Francuske naredne nedelje.

Povezane vesti

Nadal je prošle nedelje imao priliku da se sa srpskim asom sastane u Rimu na Mastersu i pošteno se namuči da dođe do pobede, iako se najavljivao njegov lagan trijumf.

– Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa i moj odgovor je da se on ne vraća, nego da je uvek tu. Ponekad kada se vraćate iz povrede teško je igrati dobro odmah, a Novak je u Rimu odigrao sjajan turnir. On je, nesumnjivo, jedan od kandidata za pobedu u Parizu – izjavio je Nadal u Parizu.

Olakšavajuća okolnost za Nadala je i to što na Rolan Garosu neće biti Rodžera Federera, ali Španac ne smatra tako.

– Iskreno, isto mi je da li je tu ili nije. To je loša vest za turnir i organizatore, ali za mene, ako pobedim, ne. Za mene je pobeda uvek pobeda. Ne mogu da kažem da je trijumf Federera 2009. ili Đokovića 2016, kada sam ja bio povređen manje lepa i važna. Ne, to ne bi bilo fer sa moje strane. Tako je i kada ja pobeđujem, a neki igrači izostanu iz različitih razloga – jasno je poručio Nadal.