0
Tenis

POKLON MALIŠANIMA: Fondacija Novaka Đokovića pomogla otvaranje vrtića

Objavljeno: 24.05.18 u 15:47

Mališani iz niškog naselja Medoševac dobili su prvi vrtić u svojoj opštini zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković vrednoj blizu 11,5 miliona dinara.

Novootvoreni vrtić „Zeka“ deo je Predškolske ustanove „Pčelica“ i trenutno ga pohađa oko 70 mališana uzrasta od tri do šest godina, kojima će u adaptiranoj zgradi stare Osnovne škole „Milan Rakić“ biti pruženi najbolji uslovi za odrastanje.

Prepoznavši problem nedostatka mesta u vrtićima u Nišu, Fondacija Novak Đoković uložila je sredstva u adaptaciju 250 kvadratnih metara stare zgrade škole i time omogućila adekvatne uslove za rad sa decom.

Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković, istakla je da je Fondacija uvek spremna da pruži podršku lokalnim zajednicama koje pokazuju inicijativu i izrazila oduševljenje gestom osnovne škole koja je vrtiću ustupila svoju staru zgradu.

– Pored rekonstrukcije objekta, donacija je obuhvatila i kompletno opremanje prostora nameštajem i didaktičkim materijalima, a donirali smo i obuke za vaspitače, koje sprovodi Centar za interaktivnu pedagogiju, napomenula je Kremić.

Značaj ulaganja u objekat prepoznao je i Grad Niš, zahvaljujući čijoj donaciji su realizovani radovi na rekonstrukciji dotrajalog krova, dok se Gradska opština Crveni Krst uključila kroz izradu neophodne dokumentacije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, rekao je da je otvaranje novog vrtića od izuzetnog značaja ne samo za mališane, već i za čitav Grad Niš.

– Imajući u vidu šta sve Grad Niš čini da olakša roditeljstvo svojim stanovnicima, sigurni smo da će otvaranje ovog objekta dodatno pomoći da mališani iz ovog niškog naselja bezbrižne dane detinjstva provedu upravo ovde. Zahvaljujem svima koji su pomogli da se danas ovde nađemo, uveren da će ovakvih projekata u našem gradu biti još, dodao je Bulatović.

Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“ zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na profesionalnosti, posvećenosti i trudu uloženima u zajedničko stvaranje jednakih mogućnosti za sve mališane.

– Vrtić Zeka veoma je važan za Predškolsku ustanovu Pčelica, jer je otvaranjem ovog vrtića rešen problem većeg obuhvata dece u našoj ustanovi, s obzirom na to da u okruženju nema nijednog vrtića. Još jednom, hvala Fondaciji Novak Đoković na nesebičnoj i svestranoj pomoći, navela je Mitić.
Predstavnici Udruženja „Pravi korak“, koje je prijavilo ovaj projekat na konkurs Fondacije Novak Đoković, istakli su da je njihov cilj bio da se stvore kvalitetni i stimulativni uslovi za razvoj dece i njihovog intelekta, te da se pojača svest u lokalnoj zajednici o otežanim uslovima života u seoskim i prigradskim naseljima. Kako su zaključili, to je upravo ono što je ostvareno realizacijom ovog projekta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter