1
ATP

SUMNJIČAVI LEKONT: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi, ne vidim da uživa na terenu

Objavljeno: 22.05.18 u 22:56

Nekadašnji francuski teniser Anri Lekont smatra da je trenutno najveći problem Novaka Đokovića onaj na psihološkom planu.

Najbolji srpski teniser dugo nije mogao da uhvati ritam nakon oporavka od povrede lakta. Novak je na nekoliko uzastopnih turnira uspevao da tek na momente bljesne, ali je na Mastersu u Rimu konačno pokazao da njegova forma polako ide uzlaznom putanjom pred Rolan Garos.

Ipak, tako ne misli i Anri Lekont koji smatra da je pred Đokovićem dugačak put do povratka na stari nivo.

– I dalje ne verujem da Novak uživa na terenu. Rekao bih da je potrebno da verujete da možete da se vratite jer, u ovom trenutku, možda to radi da bi se dokazao drugima oko sebe. On je sjajan momak, veliki teniser koji je psihički bio veoma jak, ali mu i dalje treba nešto kako bi se potpuno vratio – rekao je Lekont.

Francuz je zatim napravio poređenje Novaka sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

-Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi i on mora da pronađe način da ponovo igra u finalima i osvaja turnire. Ali nisu svi Federer ili Nadal, koji su odmah po povratku na teren trijumfovali na grend slemovima. To je nerealno – poručio je Lekont.

On smatra smatra da će srpskom teniseru trebati vremena da se vrati na mentalnom planu.

– Najkomplikovanija stvar će mu biti na mentalnom planu. Kada ste bili „broj 1“ i osvojili 12 grend slemova, pokušaji da se vratite na prethodni nivo je veoma teško. Novak mentalno mora da se promeni skroz i priupita sebe, ili nekoga drugog, šta je potrebno da bi ponovo uživao u igranju tenisa – zaključio je Lekont.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter