0
ATP

MASTERS RIM: Preokret Nadala za rekord i prvo mesto na ATP listi (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.18 u 21:16

Španski teniser Rafael Nadal osmi put je osvojio Masters u Rimu, pošto je u današnjem finalu pobedio Aleksandra Zvereva iz Nemačke u tri seta.

Bilo je 6:1, 1:6, 6:3, za Nadalovu rekordnu 32. titulu na Mastersima i sada ima dve više od Novaka Đokovića, a zahvaljujući današnjoj pobedi vratio se i na prvo mesto ATP liste.

Finalni duel bio je pun preokreta, a Zverev je propustio veliku priliku da odbrani titulu koju je u Rimu prošle godine osvojio pobedivši Đokovića.

Nakon lako izgubljenog prvog seta, u drugom je igrač iz Nemačke uzvratio istom merom i „kralj šljake“ je uspeo da izbegne poraz sa nulom tek u svom poslednjem servis gemu, a ni odlučujući set nije počeo bolje po Španca.

Nemački teniser napravio je brejk koji je čuvao do 3:1, kada je meč morao da bude prekinut zbog pljuska i utisak je da je pedesetominutna pauza u stvari i spasila Nadala.

Po povratku na teren Zverev je potpuno izgubio fokus i mnogo grešio, dok je Nadal zaigrao ‘kao preporođen’ i veoma lako i brzo dobio pet gemova, za 78. titulu u karijeri.

Titulu u konkurenciji dama osvojila je Elina Svitolina, lakom pobedom protiv Simone Halep.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter