0
ATP

DEJVIS KUP: Srbija čeka Indiju!

Objavljeno: 10.04.18 u 12:16

Danas je u sedištu ITF-a u Londonu održan žreb za plej of (popunu odnosno opstanak) Svetske grupe Dejvis kupa.

Srbija je na žrebanju bila postavljena za petog nosioca, a voljom žreba boriće se kao domaćin protiv selekcije Indije za opstanak u Svetskoj grupi i pobedu koja bi donela Srbiji i 2019. takmičenje u najelitnijoj grupi u kojoj je dva puta igrala finale (2010. i 2013), osvojila trofej 2010.

Meč plej ofa Dejvis kupa Svetske grupe 2018. na programu je od 14. do 16. septembra 2018. godine.

Poslednji meč sa Indijcima naš tim je odigrao u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru kada je NIS Dejvis kup tim Srbije pobedio 3:2, a trijumfalni poen našoj zemlji doneo je Filip Krajinović.

– Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno. Imaju možda sada najjači tim što se tiče singla, Juki Bambri je njihov broj 1 i trenutno ima najbolji plasman u karijeri (105. na ATP listi), takođe i Ramkumar Ramanatan, manje poznati igrači široj javnosti, ali to su igrači oko 100 mesta na ATP listi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

Imaju dubl koji je uvek izuzetno jak koji čine standardni reprezentativci – Bopana i Paes, tako da nadam se da ćemo mi učestvovati u najjačem sastavu, da će svi biti spremni i u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se se obezbedi plasman u Svetsku grupu. Igraće se kod kuće što je sjajna stvar za našu publiku da opet ima priliku da uživo gleda vrhunski tenis i naše reprezentativce.

Najverovatnije ćemo igrati na šljaci, na podlozi koja nama najviše odgovara, a na kojoj su Indijci najslabiji. Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2, gde je glavni, poslednji poen osvojio Prajneš Gunesvaran koga stvarno ne poznajem. Radi se o igračima koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba potcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu, zaključio je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter