0
ATP

REKAO ZBOGOM TENISU: Nekadašnji drugi reket sveta okončao igračku karijeru

Objavljeno: 16.03.18 u 21:30

Nemački teniser Tomi Has (39) danas je zvanično saopštio odluku o završetku svoje karijere.

Has je ovu odluku objavio nakon četvrtfinalnog meča turnira u Indijan Velsu, između njegovom velikog prijatelja Rodžera Federera i Južnokoreanca Čung Hjona.

-Smatram se srećnim što sam mogao da zarađujem za život igrajući profesionalni tenis više od dve decenije. Sport mi je doneo dragocena prijateljstva i mogućnost da putujem svetom i stvorim neverovatne uspomene-, rekao je Has nakon trijufa Švajcarca na pomenutom meču.

Nemac je svoju profesionalnu karijeru započeo još daleke 1996. godine, a najbolji plasman ostvario je šest godina kasnije kada je zauzimao drugo mesto na ATP listi. Ovojio je ukupno 15 trofeja od kojih poslednje dve 2013. godine na turnirima u Beču i Minhenu.

Has nikada nije uspeo da osvoji titulu na nekom od grend slemova a igrao je ukupno četiri polufinala i to tri na Australijan openu i jedno na Vimbldonu. Od ospeha valja napomenuti da je osvojio i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Poslednje dve godine Has je direktor turnira u Indijan Velsu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter