Novak Đoković izjavio je posle eliminacije sa Mastersa u Indijan Velsu da nije ni trebalo da zaigra i da se prilično mučio sa zdravljem poslednjih nedelja.

Povezane vesti

Srpski teniser juče je poražen od Taro Danijela iz Japana i tako ispao sa turnira već u drugom kolu, a u svom prvom meču još od osmine finala Australijan opena u januaru.

– Čestitam protivniku jer se sjajno borio i pokazao izuzetan duh na terenu. Osećao sam se kao da igram prvi meč na ATP turu. Bilo je veoma čudno, potpuno sam izgubio ritam, sve… Takođe, mučio sam se malo sa zdravljem prethodnih nedelja. Zahvalan sam što sam se vratio na teren toliko brzo posle operacije, ali istovremeno se uopšte ne osećam dobro – rekao je Novak Đoković.

Tokom meča bilo je jasno da je umoran i i dalje totalno van fizičke spreme i prave forme. O tome svedoče i čak 61 neiznuđena greška.

– Nije trebalo da budem ovde, imao sam operaciju pre pet-šest nedelja i nisam imao nikakva očekivanja za ovaj turnir. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, nisam uspevao da pronađem ritam, posebno na bekhendu koji je uvek bio oslonac.

On je istakao da ne zna kakav će mu biti raspored u sledećih nekoliko nedelja.

– Nedostaje mi takmičenje, ali moram da razgovaram sa timom i da smislimo plan za dalje. Bog nam uvek zada neki izazov kada najmanje očekujemo, ali i za to postoji razlog.

O operaciji lakta koju je obavio tokom ove velike pauze nije želeo puno da priča.

– Pročitajte moje saopštenje, tamo sve piše – zaključio je Đoković.