0
Dejvis kup

NOVI FORMAT DEJVI KUPA: ITF menja takičenje reprezentacija, ovako će to sada izgledati

Objavljeno: 27.02.18 u 11:38

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da će doći do velikih promena u Dejvis kupu, dosadašnjem nezvaničnom Svestskom prvenstvu.

ITF je objavio da je dogovorio saradnju sa kompanijom Kosmos, s kojom je ugovor potpisan na 25 godina u vrednosti od tri milijarde dolara.

Komisija ITF jednoglasno je odlučila usvojila predlog da kreira novi veliki turnir koji će se održavati na kraju godine Svetsko ekipno prvenstvo u tenisu.

– Ovo je velika promena za tenis i ITF. Naša komisija je podržala ambiciozni plan za budućnost Dejvis kupa. Naša vizija je da napravimo veliko finale na kraju sezone koje će biti festival tenisa i zabave. Na njemu će učestvovati najbolji teniseri koji će predstavljati svoje nacije i koji će odlučivati o šampionu Dejvis kupa, rekao je predsednik ITF Dejvid Hagerti.

On je naveo da je već nekoliko gradova zainteresovano za održavanje Svetskog prvenstva, koje bi trebalo da se igra od naredne godine.

Osnivač i predsednik investicione grupe je fudbaler Barselone Đerar Pike, a kompaniju je podržao izvršn direktor kompanije Rakuten Hiroši Mikitani.

Njihovim ulaganjem značajno će biti uvećan nagradni fond takmičenja, ali i ulaganje u razvoj tenisa i ljudskih resursa.

Predvidjeno je da se takmičenje održava u novembru i da traje oko 10 dana. Na njemu bi učestvovalo 18 reprezentacija koje će biti podeljene u nekoliko grupa.

Posle grupne fazi usledili bi plej-of, a igrala bi se dva singla i jedan dubl, na dva dobijena seta. Sigurni učesnici bi bilo 16 selekcija iz Svetske grupe, dok bi dve bile naknadno izabrane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter