0
ATP

Davis Cup 2014 first round Serbia v Switzerland Ilija Bozoljac and Roger Federer Roger Federer plays a backhand Novi Sad, 01.31.2014. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

ISPISANA ISTORIJA ‘BELOG SPORTA’: Federer najstariji ‘no.1’! (FOTO)

Objavljeno: 16.02.18 u 21:16

Rodžer Federer pobedom nad Robinom Haseom i plasmanom u polufinale turnira u Roterdamu obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste.

Time je Federer pretekao Andrea Agasija (bio broj jedan sa 33 godine) i postao sa 36 godina najstariji teniser koji se popeo na vrh rang liste.

Švajcarac je do pobede stigao nakon preokreta, pošto je u drugom gemu prvog seta ispustio tri brejk prilike, a potom dopustio Haseu da u devetom gemu napravi brejk, potom i povede 1:0.

Brejk šansa ukazala mu se ponovo na početku seta, a ovaj put ju je iskoristio, poveo sa 3:0, potom još jednom napravio brejk za 5:1 i lako došao do izjednačenja.

U trećem setu još ubedljivija partija, dva vezana brejka za 4:0, potom rutinska potvrda prednosti za ubedljivih 6:1, konačnih 2:1 u setovima i pobedu koja je zacementirala mesto u istoriji po mnogima najboljeg tenisera svih vremena.

 

A post shared by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter