Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković uspeo je da okrene ceo Balkan protiv sebe.

Povezane vesti

Naišao je na oštre kritike u Hrvatskoj nakon izjave da očekuje podršku tamošnjih navijača i da ga ne zanimaju reakcije nacionalista, kao i dokle ćemo se zadovoljavati time što smo ništavni i slepi i što predstavljamo ‘klozet Evrope’.

Baš zbog toga stigla je reakcija i iz Srbije, tačnije, Rukometnog saveza Vojvodine koji se danas oglasio saopštenjem u kom je digao glas protov Cvetkovića.

– Ako neko Srbiju naziva ‘klozetom Evrope’, a njen narod pokušava da klasifikuje kao slep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša deca, naša mladost i lepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši – navodi se u saopštenju RSV.

– Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija ‘klozet Evrope’? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013, da li smatraju da su trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za ‘klozet Evrope’?.

– Selektor bi trebalo da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mesta – stoji u saopštenju Rukometnog saveza Vojvodine.

Podsetimo, Srbija večeras od 18:15h u Zagrebu igra pretposlednji meč na šampionatu ‘Starog kontinenta’ protiv selekcije Francuske.