0
Tenis

AUSTRALIJAN OPEN: Halep ‘preživela’ Dejvisovu

Objavljeno: 20.01.18 u 10:06

Prva teniserka sveta, Rumunka Simona Halep plasirala se rano jutros u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je posle velike borbe pobedila Amerikanku Loren Dejvis.

Halep je u maratonskom meču na Rod Lejver Areni slavila sa 4:6, 6:4 i 15:13 posle tri sata i 45 minuta igre.

Definitivno je bio mnogo težak meč… Nikada nisam igrala toliko dug treći set, tako da sam stvarno srećna što sam pobedila. Skoro sam mrtva, rekla je Halep posle meča.

Finalni set trajao je dva sata i 22 minuta, a Halep je u 22. gemu tog seta spasila tri meč lopte.

Bila sam na 0:40, imala je tri meč lopte. Nije bilo lako, ali sam nastavila da igram. Verovala sam da nije gotovo. Definitivno sam psihički jača i to me čini veoma srećnom, rekla je Rumunka.

Najbolja teniserka sveta će u narednom kolu igrati protiv pobednice meča Ešli Barti Naomi Osaka.

Plasman u osminu finala obezbedila je i Čehinja Karolina Pliškova, koja je sa 7:6, 7:5 pobedila zemljakinju Luciju Šafaržovu. Pliškova će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljom iz meča Barbora Stricova Bernarda Pera.

Francuskinja Karolina Garsija je slavila protiv Beloruskinje Aleksandre Sasnovič sa 6:3, 5:7, 6:2, a njena protivnica u četvrtom kolu Australijan opena biće Amerikanka Medison Kiz koja je sa 6:3, 6:4 pobedila Anu Bogdan iz Rumunije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter