Glavna tema u svetu tenisa trenutno je sem prvog grend slema u sezoni i sastanak koji su organizovali teniseri.

Povezane vesti

Igrači su se sastali i najviše vremena proveli razgovarajući o primanjima u svetu tenisa.

Jedan od onih koji je zagovarao da se nagradni fondovi povećaju jeste Srbin Novak Đoković, a i Rodžer Federer se dotakao danas te teme nakon pobede na Australijan openu:

– Lično, mislim da je veoma dobrodošlo da se igrači češće sastaju, pričaju, otvoreno razmatraju sve teme koje ih se tiču. Naravno, tema igračkih primanja je jedna od najvažnijih i tako će uvek biti, ali bi trebali da znate da ima više elemenata koji je čine složenijom. Čest je slučaj da na takvim sastancima mlađe igrače zastupaju njihovi menadžeri, a da stariji imaju manje motiva da se time bave, jer se nalaze u poslednjim godinama svojih karijera, kazao je Švajcarac.

Zapadni mediji su Đokovića okarakterisali kao alavog i sebičnog zbog toga što je inicirao priču o većim zaradama, iako je Srbin time mislio poboljšanje uslova za slabije rangirane tenisere, i veća primanja.

– Teško je obezbediti ambijent u kome Savet igrača može da bude konstruktivniji, i to ume da frustrira one koji bi želeli da se promene što pre dogovore i primene. Kako ja više nisam aktivni član Saveta, iz ove pozicije mi se čini da bi bilo dobro za tenis kada bi se oni koji se nalaze “u foteljama”, članovi Saveta igrača, ali i predstavnici ATP organizacije kao i svi donosioci odluka na raznim nivoima i u različitim povezanim organizacijama, zapravo kraće zadržavali u njima, češće rotirali. ‘Sveža krv’ bi bila i te kako korisna u ovom slučaju, i nadam se da će ovakvi razgovori i sastanci kao spomenuti od pre nekoliko dana u Melburnu razmatrati i takve teme, koje su za mene temeljnije prirode, zaključio je Federer.