0
ATP

NOVAK ĐOKOVIĆ: Agasi mi je savetovao da kontaktiram Štepaneka

Objavljeno: 01.12.17 u 09:31

Češki teniser Radek Štepanek pridružio se trenerskom timu Novaka Đokovića za narednu sezonu, što je sinoć potvrđeno na jedan zanimljiv način – putem Instagram live chata, u kom su obojica učestvovali.

Jedan od najboljih igrača iz Češke u istoriji belog sporta tako je pojačao stručni štab na čijem je čelu Amerikanac Andre Agasi, a sa našim teniserom radiće kao teniski trener.

Štepanek, koji se nedavno i zvanično oprostio od teniske karijere, će krenuti da trenira sa Đokovićem narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja, nakon Novakove višemesečne pauze nastale usled povrede lakta.

– Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37 godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o teniseru sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati – rekao je Đoković.

Štepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje Đoković tek treba da potvrdi.

– Andre je predložio da kontaktiram Radeka, i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram – objasnio je Novak.

Štepanek jedva čeka da krene sa radom i da debituje kao novi član Novakovog tima.

– Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kom se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji, i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu, i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni – rekao je Štepanek.

Čeh se nedavno oprostio od aktivnog igranja posle 21 godine provedene na ATP turu. Postao je profesionalni teniser 1996. godine, a istakao se rezultatima u dublu, gde je tokom karijere osvojio 18 titula, uključujući Australian open 2012. i US open 2013. Radek je osvojio i Dejvis kup sa Češkom 2012. i 2013, bronzanu medalju u miksu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. U singlu, Štepanek je osvojio 5 ATP titula, a osmo mesto na ATP listi mu je bio najbolji plasman.

U julu ove godine Novak Đoković je doneo odluku da pauzira sa takmičenjima do kraja sezone zbog povrede lakta. Posle pet meseci oporavka, Novak je počeo sa treninzima i spreman je da se vrati na teren sa Radekom Štepanekom kao pojačanjem u stručnom štabu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter