0
ATP

USPEH KARIJERE BUGARINA: Dimitrov osvojio Završni masters u Londonu!

Objavljeno: 19.11.17 u 22:00

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je večeras završni ATP masters turnir u Londonu, pošto je u finalu pobedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 7:5, 4:6 i 6:3.

U njihovom šestom duelu Dimitrov je do pete pobede došao posle dva sata i 30 minuta igre.

Bugarinu je ovo najvredniji trofej u karijeri, četvrti u sezoni, a ukupno osmi u karijeri. On će na novoj ATP listi od sutra biti na trećem mestu, dok će Gofan zauzimati četvrtu poziciju.

Finalni meč u Londonu doneo je dosta uzbudjenja i preokreta. Gofan je u prvom setu dva put imao prednost brejka, ali je Dimitrov oba puta uspeo da se vrati, a potom je i u 12. gemu sam stekao prednost brejka koja mu je ujedno i donela vodjstvo od 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog seta, drugi set doneo sigurnije servise obojice tenisera, ali je Gofan ipak u sedmom gemu uspeo da napravi brejk, za koji se kasnije ispostavilo da mu je bio dovoljan za izjednačenje 1:1.

Odlučujući set nastavljen je u istom ritmu, igrači su bili sigurni na svoje servise, ali je ipak sredinom seta došlo do pada u igri Gofana, što je Dimitrov iskoristio i napravio brejk.

On je potom u osmom gemu trećeg seta ima tri vezane meč lopte, ali je gofan uspeo da se izvuče, međutim u narednom gemu Dimitrov nije dozvolio brejk, pa je tako došao do trijumfa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter