0
ATP

IZNENAĐENJE U LONDONU: Gofan nakon velike borbe slomio Nadala!

Objavljeno: 14.11.17 u 01:10

Belgijanac je na startu završnog turnira savladao najboljeg neisera sveta, nakon više dva ipo sata igre, sa 2:1 po setovima 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

Prva dva seta rešena su nakon taj-brejka, što pokazuje koliko su dvojica tenisera bili izjednačeni na terenu, a ništa manje nije bilo uzbuljivo ni u poslenjem u kojem je David Gofan uspeo da dođe do prve pobede u karijeri nad Nadalom.

Prvi set doneo je po jedan brejk na obe strane, da bi u taj-brejku Belgijanac uspeo da dođe do vođstva na ovom meču, a u 12. gemu narednog seta Gofan je imao šansu da završi susret pošto je imao čak tri meč lopte.

Ipak Nadal je u tim trenucima pokazao zašto je najbolji teniser sveta, digao se „iz mrtvih“ i na kraju osvojio set, takođe nakon taj-bejka.

Posle ovakvog povratka u drugom setu delovalo je da će Španac u trećem dokrejčiti rivala, međutim to se nije desilo.

Gofan je na statu odlučujućeg seta  poveo sa 4:1, napravivši dva brejka od kojih je Rafa uspeo da vrati samo jedan pa je belgijski teniser na kraju skinuo veliki skalp.

U prvom meču Grupe „Pit Sampras“, bugarski teniser Grigor Dimitrov je bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 5:7, 7:5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter