0
Tenis

WTA SINGAPUR: Karolina Voznjacki osvojila šampionski pehar

Objavljeno: 29.10.17 u 15:40

Danska teniserka Karolina Voznjacki osvojila je titulu na završnom WTA turniru u Singapuru, pošto je danas u finalu pobedila Amerikanku Venus Vilijams sa 6:4, 6:4.

Voznjacki je ovim trijumfom osvojila najvažniji trofej u karijeri, ali je i prekinula negativan niz koji je imala u duelima protiv Venus Vilijams. Ona je, naime, upisala tek prvu pobedu u međusobnim duelima pošto je prethodnih sedam izgubila, uz samo jedan osvojen set.

S druge strane, Vilijams nije uspela da po drugi put, posle 2008. godine, trijumfuje na završnom turniru, i osvoji svoj jubilarni 50. trofej u karijeri.

U prvom setu je vidjeno čak pet brejkova, a jedan više je napravila Voznjacki. Ona je u desetom gemu prvog seta lako oduzela servis protivnici, iskoristila je prvu set loptu i povela sa 1:0.

Od tog momenta je na terenu postojala samo jedna teniserka. Voznjacki je sjajno igrala u drugom setu, povela je sa velikih 5:0 i činilo se da će vrlo lako stići do pobede.

Vilijams se, medjutim, tada „probudila“, vezala je četiri gema i smanjila na 5:4. Amerikanka je potom servirala za izjednačenje u setu, ali je Voznjacki napravila odlučujući brejk i tako osvojila najveći trofej u karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter