0
ATP

ŠANGAJ: Federer bolji od Nadala, nema mu ravnog

Objavljeno: 15.10.17 u 12:47

Veteran Rodžer Federer nastavlja da seje trofeje, iako je ušao u 37. godinu života, ponovo je bio bolji od ‘večitog rivala’ Rafaela Nadala.

Švajcarac piše istoriju. Iako je debelo zagazio u 37. godinu života, Rodžer Federer seje strah na teniskim terenima. On je danas u Šangaju savladao velikog rivala Rafaela Nadala 6:4 i 6:3 i tako stigao do svoje 94. titule u karijeri.

Tako je sada dospeo na drugo mesto večne liste po broju pehara koje deli sa Ivanom Lendlom. Ispred njih je samo Džimi Konors sa 15 titula više, mada kako Federer igra, taj rekord nije nedostižan.

Rafael Nadal je bio kratak po završetku meča:

– Svaka čast, Rodžere!

Odgovor je brzo stigao od čoveka koji je ‘upisao’ 700. pobedu u karijeri.

– Svaka čast i tebi, Rafa! Obožavam ovaj stadion ovde u Šangaju, igrao sam protiv velikog rivala i prijatelja, koji je odlično igrao i u Pekingu i ovde u Šangaju. Nismo očekivali ovakvu godinu, pogotovo ja. Sjajno je bilo igrati protiv Rafe i uvek je zadovoljstvo videti ga sa druge strane mreže – rekao je Rodžer.

Ovo je Federerova peta pobeda zaredom protiv Nadala! Ukupno u pobedama: Nadal 23, Federer 15.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter