0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

DUŠAN LAJOVIĆ: Možda i najveća pobeda u karijeri

Objavljeno: 15.09.17 u 20:15

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu je današnja pobeda protiv Francuza Luke Puja u polufinalu Dejvis kupa jedna od najvećih pobeda u karijeri.

– Po rankingu ne bih rekao da je najveća, ali po važnosti sigurno da jeste. Ovo je polufinale Dejvis kupa i prvi meč. Povesti u polufinalu je velika stvar, pogotovo što je Puj dvadeset i neki igrač sveta. Sigurno je ova pobeda medju top tri i drago mi je što sam uspeo da donesem bod za Srbiju, rekao je Lajović na konferenciji za novinare u Lilu.

Posle prvog dana polufinala Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske rezultat je 1:1.

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Dušan Lajović pobedio Luku Puja posle četiri seta, 6:1, 3:6, 7:6, 7:6. Žo-Vilfred Conga je potom doneo izjednačenje Francuskoj pobedivši Lasla Đerea u tri seta 7:6, 6:3, 6:3.

Govoreći o meču protiv Puja, Lajović je naveo da mu je taktika bila da menja ritam kad god to može.

– Taktika nije uvek sve, ali danas je upalilo. Pobedio sam, rekao je Lajović i dodao da je pre meča bio pun emocija i da je pokušavao da ostane miran.

– Na početku sam govorio sebi da počnem što agresivnije i da koristim prilike, to je donelo rezultat, dodao je srpski teniser.

Lajović je u četvrtom setu propustio nekoliko meč lopti i priliku da meč završi ranije.

– Nije uopšte lepo, bez obzira koliko uzbudljivo delovalo. Meni je u glavi samo bilo da ne udjemo u peti set. Ostao sam miran što je najbitnije, ključ je bio to što sam odigrao agresivnije kad je bilo bitno u taj-brejku, rekao je Lajović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter