Srpski teniser Laslo Đere rekao je da je „malo razočaran“ posle današnjeg poraza od Žoa-Vilfreda Conge u polufinalu Dejvis kupa, ali je istakao da njegova ekipa i dalje ima šanse za pobedu.

Povezane vesti

– Bio sam veoma uzbuđen jer prvi put igram Dejvis kup i to pred toliko navijača. Osećao sam malo pritisak, ne mnogo, samo malo. Dobro sam počeo, stvari su išle dobro, ali je Conga počeo odlično da servira polovinom prvog seta. Nisam znao kako sa tim da se izborim do trećeg seta. Igrao je agresivno, koristio svoj odličan forhend, rekao je Đere.

– Dao sam sve od sebe, malo sam i razočaran, ali ovo je timsko takmičenje i sutra ću da navijam za svoje saigrače u dublu. Nismo super srećni, ali ipak je 1:1, imamo šanse, dodao je srpski teniser.

Posle prvog dana polufinala Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske rezultat je 1:1.

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Dušan Lajović pobedio Luku Puja posle četiri seta. Žo-Vilfred Conga je potom doneo izjednačenje Francuskoj pobedivši Lasla Đerea u tri seta 7:6, 6:3, 6:3.

Selektor Nenad Zimonjić rekao je da je ponosan na svoje tenisere posle prvog dana polufinala.

– Rekao sam već da su teniseri spremni i mislim Dušan i Laslo dobro igrali danas. To i jeste suština igranja za reprezentaciju, da se boriš do kraja. Ovo je dobra situacija, ali Francuska je i dalje favorit“, rekao je Zimonjić.

Sutra je na programu dubl meč, a u nedelju dva singla.

Zimonjić će sutra biti deo dubla, pa je francuske novinare zanimalo da li će imati snage pošto je danas proveo šest sati pored terena.

– Nije mnogo kasno, bilo je par slučaja ove godine kada sam i duže bio na terenu prvog dana. Kada igraš za svoju zemlju i kada igrač u ovakvoj atmosferi, nadješ energiju i boriš se do poslednjeg atoma snage. Želim da pomognem svom timu, rekao je Zimonjić.