0
Tenis

US OPEN: Medison Kiz u polufinalu!

Objavljeno: 07.09.17 u 11:10

Američka teniserka Medison Kiz plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:3, 6:3.

Kiz je tako postala četvrta Amerikanka koja će igrati u ovogodišnjem polufinalu Ju Es Opena. Ona će se za finale boriti protiv zemljakinje Koko Vandevej, koja je u četvrfinalu eliminisala Čehinju Karolinu Pliškovu.

U drugom polufinalu sastaće se Venus Vilijams i Sloun Stivens.

Borba Kiz i Kanepi, koja je do četvrfinala stigla iz kvalifikacija, trajala je svega 69 minuta.

„O Bože! Osećam se tako dobro. Ne znam koliko puta sam sedela na ovim stolicama ovde i slušala koliko je tenis u SAD užasan“, rekla je Kiz posle meča.

Kiz se nije mnogo namučila da bi stigla do polufinala poslednjeg grend slem turnira u sezoni. U prvom setu joj je bio dovoljan jedan brejk za prednost od 1:0, da bi potom u drugom povela sa 2:0, a pobedu potvrdila novim brejkom u devetom gemu.

Četiri Amerikanke su poslednji put igrale u polufinalu Ju Es Opena davne 1981. godine kada je to pošlo za rukom Kris Evert, Martini Navratilovoj, Trejsi Ostin i Barbari Porter. Ostin je tada u finalu pobedila Navratilovu.

Situacija da su četiri američke teniserke u polufinalu nekog grend slem turnira poslenji put se dogodila na Vimbldonu 1985. godine. Tada su u polufinalu bile Kris Evert, Keti Rinaldi, Zina Garison i Martina Navratilova, a trofej je na kraju podigla Navratilova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter