0
ATP

US OPEN: Duci se borio, Nadal pobedio

Objavljeno: 29.08.17 u 23:30

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto je danas izgubio od prvog igrača sveta, Španca Rafaela Nadala sa 7:6, 6:2, 6:2.

Lajović je igrao hrabro u prvom setu, koristio je sve greške Nadala i to mu je donelo prednost brejka u trećem gemu. Srpski teniser je tu prednost čuvao sve do desetog gema kada je servirao za set, ali je najbolji teniser sveta tada vratio brejk i izjednačio na 5:5.

Nadal je od tog momenta potpuno preokrenuo meč u svoju korist i na kraju je dobio prvi set u taj-brejku (8:6) posle 65 minuta igre.

Španac je na početku drugog seta „opustio ruku“, počeo da pogadja sve što je promašivao u prvom setu, pa je vrlo brzo poveo sa 3:0. Lajović je uspeo da vrati jedan brejk, ali odmah i da ponovo izgubi svoj servis i to praktično bio kraj drugog seta.

Španac je i u trećem gemu bio taj koji je vodio igru. U prvom i petom gemu je oduzeo servis Lajoviću, što mu je bilo više nego dovoljno za trijumf posle dva sata i 17 minuta.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Taro Daniel Tomi Pol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter