0
ATP

ATP: Nadal prvi posle tri godine, Đoković i dalje peti

Objavljeno: 21.08.17 u 12:50

Španski teniser Rafael Nadal posle tri godine zvanično se vratio na prvo mesto na ATP listi, nasledivši Britanca Endija Marija.

Takav rasplet bio je jasan početkom prošle nedelje kada se Rodžer Federer povukao sa mastersa u Sinsinatiju zbog povrede, ranije je to uradio Mari, što je omogućilo teniseru sa Maljorke da ponovo bude na vrhu.

Nadal je, kao i prvi put u karijeri, na prvo mesto došao baš iz Sinsinatija gde je ove godine zaustavljen u četvrtfinalu od Australijanca Nika Kirjosa

Marij je ugrožena i druga pozicija jer ima samo pet bodova više od Federera, Stan Vavrinka ostao je četvrti, a najbolji srpski teniser Novak Đoković peti. 

Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je zadržao 47. mesto, Janko Tipsarević je napredovao za tri i sada je 66. na svetu, Dušan Lajović je pao za dva na 84, a Laslo Đere se ponovo vratio u Top 100 skokom od devet pozicija – 99. 

Filip Krajinović je ostao 111. na ATP listi, Nikola Milojević je 160, a mladi Miomir Kecmanović je 316. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter