0
ATP

FOTO: STARSPORT

NIJE MOGLO DRUGAČIJE: Novak Đoković potvrdio, pravi pauzu do kraja sezone!

Objavljeno: 26.07.17 u 14:47

Najbolji teniser u istoriji Srbije i bivši svetski broj jedan obratio se javnosti na konferenciji za medije održanoj u sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“.

Novak Đoković se već neko vreme nalazi u velikom padu forme, a jedan od razloga, pored mentalnog zamora, jeste i povreda lakta. 

Zbog nje je predao meč četvrtfinala Vimbldona Tomašu Berdihu, nakon čega je, po izvršenim pregledima u Torontu i Srbiji, ustanovljeno da nije naivna, i da mu sledi duža pauza.

Nakon konsultacija doneo sam odluku da pauziram do kraja sezone, i neću igrati do kraja 2017. Ovu povredu vučem već godinu i po, a eskalirala je u poslednjih mesec i po, što je bio znak da moram da donesem odluku koja je radikalna, pogotovo za mene, jer do sad nisam pauzirao duže od mesec, mesec i po dana. Raduje me što sam uspeo ovako dugo da održim ovakvo stanje, kao i da sam igrao na svim većim turnirima, rekao je Đoković na početku konferencije.

Novak Novak Đoković

Potom je nastavio:

– Osećam veliku zahvalnost, a shvatio sam i koliko je teško igračima koji prolaze kroz ovo, i koliko sam do sad bio blagosloven. Zahvalio bih svom timu, svojoj familiji…

Otkrio je i gde je zapravo nastao problem:

– Pokušavali smo da uradimo maksimum da bismo lakat osposobili za maksimum napora. Udarac koji mi je pravio najviše problema je servis, a svako ko prati tenis zna da je to najvažniji udarac u igri. Morao sam da napravim neke tehničke promene pri servisu kako bih zaštitio lakat, što je poremetilo moju igru.

Ostaje žal zbog pauze, ali…

– Nije lako doneti ovakvu odluku i propustiti po prvi put šest meseci na ATP turu, ali ovako ću imati vremena da se posvetim svom telu, da oformim pravi tim oko sebe, i da polako i bez žurbe radim na sebi, po prvi put u karijeri. Andre Agasi će biti uz mene i sad, i početkom sledeće sezone, i jedva čekam da počnemo da radimo, kako bih se naredne godine vratio još jači. 

Naredna sezona nije sporna:

– Do početka naredne sezone ima dovoljno vremena da se oporavim, tako da ću sigurno igrati prve nedelje.

Upitan za mogućnost operacije, Novak je otkrio da za njom nema potrebe:

FOTO: STARSPORT

– Ne želim da se operišem, nisam nikada operisan, i nadam se da neću biti, a sad za tim nema potrebe. 

O uzrocima povrede:

Jedan od uzroka je preopterećenost, što me i ne čudi s obzirom na broj odigranih mečeva. Ova povreda je inače karakterisitčna za igrače bejzbola i tenisa, zbog mehanike pokreta.

Što se tiče pada na ATP listi…

– Raduje me to, jer ću naleteti na nosioce već u trećem kolu, istakao je Novak kroz osmeh.

O Dejvis kupu…

– Planirao sam da budem uz njih, ali videću, poklapa se taj period sa terminom porođaja. Pokušaću da posetim ekipu u Lilu, da budem uz njih bar dan, pola dana… Želja mi je bila da ponovo osvojimo titulu. Neće biti lako u Francuskoj, ali verujem u njih.

Đoković je u karijeri osvojio 12 gren slem titula.

FOTO: HotSport

Sa lica mesta, Darko Noveski

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter