0
Tenis

JURI OSMI PEHAR: Rodžer Federer u finalu Vimbldona

Objavljeno: 14.07.17 u 20:10

Švajcarac je u drugom polufinalu savladao Tomaša Berdiha u tri seta i plasirao se u svoje 11. finale na londonskoj travi.

Federer je do trijumfa stigao posle velike borbe, iako je svaki set uspevao da privede u svoju korist. Na kraju 3:0 – 7:6, 7:6, 6:4 za svoje 11. finale. Boriće se za osmi trofej na Vimbldonu, a ukupno 19. Gren Slem titulu u karijeri.

Ključ pobede Švajcarca bio je u boljoj igri u ključnim momentima i dobijanje krucijalnih poena u završnicama svakog od tri odigrana seta.

Nije bilo lako kao što rezultat pokazuje, jer je Berdih uspevao više puta da oduzme servis rivalu u prva dva seta. Ali, ipak su iskustvo i kvalitet Federera bili presudni.

U taj-brejku prvog, ali i drugog seta, Rodžer je bio sjajan, psihički mnogo stabilniji i rutinski je osvajao te 13. gemove, a zatim je u trećem setu, posle spašene dve brejk lopte, ubio moral visokoh Čeha i kasnije ga sa 6:4 eliminisao iz Londona.

Meč je trajao dva sata i 22 minuta. Federer će u finalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji se ranije danas plasirao u meč za trofej Vimbldona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter