0
Tenis

VENUS VILIJAMS POSLE POBEDE: Nisam mogla da tražim više

Objavljeno: 13.07.17 u 21:27

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se danas u svoje deveto finale Vimbldona pobedivši u polufinalu Britanku Džoanu Kontu sa 6:4, 6:2.

– Nisam mogla da tražim više. Još jedna pobeda ovde bi bila neverovatna. Titula mi neće biti data, ali ja ću dati sve od sebe, rekla je Vilijams.

Sa 37 godina Vilijams je postala najstarija finalistkinja Vimbldona još od 1994. godine i Martine Navratilove. S druge strane, Konta je propustila priliku da postane prva Britanka koja je stigla do finala Vimbldona još od davne 1977. godine i Virdžinije Vejd.

Amerikanka će pokušati da osvoji svoju šestu titulu na Vimbldonu, a osmi grend slem trofej u karijeri. Na putu ka tom cilju stajaće joj Garbinje Muguruza iz Španije koja je danas u polufinalu bila bolja od Magdalene Ribarikove.

– Ona zna kako da igra posebno na Vimbldonu. Biće to istorijsko finale, rekla je Vilijams.

Venus Vilijams je titule na Vimbldonu osvajala 2000, 2001, 2005, 2007. i 2008. godine. Na drugoj strani, Muguruzi je ovo drugo finale Vimbldona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter