0
ATP

SAGA NOVAK ĐOKOVIĆ: Prognoze su optimistične, ali ni četvrto mesto više nije sigurno

Objavljeno: 26.06.17 u 17:15

Na najnovijoj ATP rang listi Novak Đoković je i dalje na četvrtom mestu, ali ono više ne deluje tako sigurno kao pre nedelju dana.

Poredak i bodovna udaljenost između članova vodećeg kvarteta ostali su isti kao na prethodnoj ATP listi: Marej vodi sa 9.390 bodova, a slede Nadal sa 7.285, Vavrinka sa 6.175 i Đoković sa 5.805.

Međutim, za raziku od minulog ponedeljka, Đoković više nema 1.040 bodova prednosti u odnosu na petoplasiranog Federera, već je ta distanca svedena na 540, imajući u vidu da je sjajni Švajcarac pokorio Hale i došao do ukupnog učinka od 5.265 bodova.

Novak Đoković se posle skoro tri nedelje pauze vraća na teren na turniru u Istbornu, gde je postavljen za prvog nosioca. Četvrti teniser sveta nije igrao još od 7. juna i poraza od Dominika Tima na Rolan Garosu, tako da će turnir serije 250 poslužiti kao uvodna i poslednja provera za Vimbldon, koji počinje 3. jula.

Novak Đoković je bio slobodan u prvom kolu teniskog turnira u Istbornu, a u drugoj rundi sastaće se sa Vasekom Pospišilom.

Đoković i tri godine mlađi, 27-godišnji Pospišil, sastajali su se do sada četiri puta, a sva četiri puta naš najbolji teniser je bez izgubljenog seta pobeđivao Kanađanina koji je trenutno 75. na ATP listi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter