0
ATP

FOTO: facebook.com/djokovic.official

NOVAK ĐOKOVIĆ: U Parizu želim da igram najbolje ove godine, Agasi me dodatno motiviše

Objavljeno: 26.05.17 u 22:15

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da se nada da će na predstojećem Rolan Garosu odigrati svoj najbolji tenis ove sezone i istakao da ga prisustvo Andrea Agasija u Parizu dodatno motiviše.

– Nadam se da ću na ovom turniru uspeti da odigram najbolje, da ću pružiti najbolje ovogodišnje izdanje. Ne želim da imam prevelika očekivanja, ne želim da na sebe natovarim nepotreban pritisak jer ga već imam. To je nekako sastavni deo onoga što mi radimo – rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković će odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Francuske, Rolan Garosu, početi protiv Španca Marsela Granoljersa, određeno je danas žrebom u Parizu.

– Veliko je zadovoljstvo vratiti se na Rolan Garos, godinu dana od tog velikog uspeha koji sam dugo godina priželjkivao, za koji sam puno radio i koji se na kraju ostvario nakon nekoliko finala za redom. Danas ću imati prvi trening na Centralnom terenu i verovatno ću tek tada u potpunosti evocirati te emocije – rekao je Đoković.

Đoković je nedavno počeo saradnju s legendarnim američkim teniserom Andreom Agasijem.

– Činjenica je da sam ušao u novo poglavlje svog života. Rođendan mi je bio pre nekoliko dana, tako da je nekako se sve podesilo da se baš te novine dešavaju oko mog rođendana. Verujem da je sve to s nekim razlogom – rekao je Đoković.

FOTO: STARSPORT

– Prisustvo Andrea ovde u Parizu je nešto što me motiviše da izvučem iz sebe maksimum i da primenim neke savete koje je on već podelio sa mnom. On, nažalost, neće biti u mogućnosti da ostane ceo turnir, ali ovih sedam-osam dana je stvarno jako značajno za mene – dodao je Đoković.

Srpski teniser je naveo da je sa Agasijem dve nedelje komunicirao telefonom, ali da je ‘sve drugačije kada sa nekim provedete neko vreme uživo’.

– Već prvog dana sam imao mogućnost da s njim provedem puno vremena i da osetim nešto što sam predosećao i preko telefona… Jako brzo smo se povezali, jako brzo smo se razumeli. Prosto, drago mi je što sam sebi dao vremena i prostora da mi život pomogne na neki način i da ga dovede, da pronadjem pravu osobu za mene u ovom trenutku. Ne mogu da se setim bilo koga ko može da bude idealniji za mene u ovom trenutku, ne samo iz tehničko teniske perspektive, već i iz ljudske – rekao je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter