0
Tenis

Vinči: Šarapova je platila svoje greške, treba da se vrati ali bez specjalnih pozivnica

Objavljeno: 24.04.17 u 20:35

Prva protivnica Marije Šarapove posle isteka njene suspenzije, Italijanka Roberta Vinči rekla je danas da ruska teniserka nije trebalo da dobije specijalnu pozivnicu za turnir u Štutgartu.

Vični i Šarapova će se sastati u prvom kolu turnira u Štutgartu u sredu, a Italijanka je navela da se ne slaže sa s odlukom organizatora turnira da nekadašnjoj prvoj igračici sveta omoguće direktan prolaz u glavni žreb.

-Šarapova je sjajan igrač i nemam ništa protiv nje. Ona je platila za svoje greške i treba da se vrati tenisu, ali bez ikakve pomoći, bez specijalnih pozivnica-, rekla je Vinči na konferenciji za novinare.

Suspenzija Šarapovoj zbog dopinga ističe tačno u sredu, na dan meča sa Italijankom.

-Znam da je Šarapova važna za tenis, važna za WTA, za sve… Ona je sjajna osoba, velika teniserka, velika šampionka, ali to je moje mišljenje-, rekla je Vinči.

Govoreći o samom meču, Vinči je navela da očekuje zanimljiv i težak meč.

-Za mene je ovo kao i svaki drugi turnir, pripremala sam se kao za svaki turnir do sada. Ja ću igrati svoju igru… Ali, biće to zanimljiv, težak meč-, rekla je ona.

Italijanka je istakla i da očekuje da će veći deo publike navijati za Šarapovu.

-Ne znam kakva je situacija kod teniserki… Dosta njih će se složiti sa mnom kada je reč o specijalnim pozivnicama-, rekla je Vinči.

Vinči i Šarapova su se do sada sastajale samo dva puta, oba puta je slavila Ruskinja, ali te mečeve su odigrale na tvrdoj podlozi i to pre 10 i pet godina.

-Znam da je teško vratiti se posle dužeg vremena. Ona je verovatno presrećna zbog povratka, ali trening je jedno, a meč drugo-, rekla je Vinči.

Vinči će trenirati na centralnom terenu turnira u Štutgartu, dok Šarapovoj nije dozvoljen pristup svim objektima dok joj suspenzija ne istekne.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter