Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, ali posle pobede nad Pablom Karenjom-Bustom nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

Povezane vesti

Đoković je danas izvojevao vrlo tešku pobedu nad vrlo dobrim španskim teniserom Karenjom-Bustom i rezultatom 2:1 se plasirao u četvrtfinale. U završnici je bilo vrlo teško i sve je moglo da se završi i drugačije.

– Nekako sam preživeo, takav imam osećam. Do poslednjeg udarca nisam znao da li ću pobediti ili izgubiti. Prečesto dovodim sebe u tešku situaciju. Imao sam veliku prednost, set i brejk, ali sam onda izgubio kontrolu. Kod tih padova Pablo je dobio na samopouzdanju. Sve je moglo da bude drugačije… – rekao je Novak Đoković posle meča.

Na pitanje, da li mu je put do trofeja lakši sada posle ispadanja velikog broja favorita, pre svih Endija Marija, Đoković je rekao:

– Ne zaslužujem da gledam toliko daleko. Igrao sam loš tenis ove godine. Ove nedelje sam igrao dobro, ali samo na pojedine momente. Zanima me samo sledeći meč protiv Gofana – istakao je Đoković.