Kada se priča o najvećim srpskim sportisitma, Novak Đoković spada u sam vrh, i to niko ne može da ospori. Stvar je ličnih preferenci da li će zauzeti prvo ili drugo, treće, četvrto mesto, ali na osnovu rezultata, kvaliteta igara te samog odnosa prema sportu, doskorašnji najbolji teniser sveta jedan je od onih o kojima će se sa setom pričati kad okonča karijeru.

Povezane vesti

I gde god igrao, Đoković privlači ogromnu pažnju, i hiljade ljudi na turnirima širom sveta njegove mečeve prati samo zato što on igra. Zbog njega su tribine pune gde god igrao, jer su ljubitelji tenisa širom sveta svesni da imaju priliku da gledaju igrača koji, bez ikakvog preterivanja, sa pravom može da bude svrstan među najbolje u istoriji ovog sporta.

Tribine su pune u Australiji, u SAD, Engleskoj, gde god Novak igrao.

A onda je Dejvis kup reprezentacija došla u Beograd…

FOTO: Milorad Cukavac

FOTO: Milorad Cukavac

FOTO: Milorad Cukavac

Postavlja se pitanje zašto je dvorana „Aleksandar Nikolić“ poluprazna? Zato što je Đoković drugi na svetu? Zato što ne osvaja svaki turnir za koji se prijavi? Zato što ne jede meso?

A da u pitanju nije njegova popularnost, najbolje pokazuju slike iz Niša, gde je pre samo dva meseca naša reprezentacija igrala protiv Rusije:

FOTO: STARSPORT

Svakako da razočaranje postoji, jer nas je Novak pošteno razmazio svojim fantastičnim igrama, ali ovakav odnos nije zaslužio.