0
ATP

ZIMONJIĆ PRED ŠPANIJU: Da što spremniji dočekamo petak

Objavljeno: 02.04.17 u 20:33

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije istakao je da Đokoviću neće trebati previše vremena da se prilagodi na uslove, kao i da nije bitno ko će igrati za rivala.

Nenad Zimonjić rekao je posle današnjeg treninga u Beogradu da je najvažnije da teniseri spremni dočekaju petak i duel sa Španijom u četvrtfinalu takmičenja.

-Novakje danas doputovao iz Monte Karla, a ja iz Majamija. Mislim da je trening bio na zadovoljavajućem nivou. Sam sam sebe iznenadio. Novaku treba jako malo vremena da se prilagodi na uslove. Dobili smo i ono što smo tražili, malo brži teren nego onaj u Nišu. Sada je najbitnije da se spremimo i što spremnije dočekamo petak-, rekao je Zimonjić novinarima u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Selektor je kazao da su Viktor Troicki i Dušan Lajović trenirali ranije zajedno i da su se danas planski odmarali.

-Od sutra krećemo sa treninzima dva puta dnevno. Tako će biti do četvrtka. Španci imaju mnogo igrača, ali na nama je da budemo spremni i da budemo u najjačem sastavu. Ko će igrati za njih, to nije toliko bitno. Sigurno je lakše što ne dolazi Nadal, mada smo se mi nadali da će doći, jer bi to bio spektakl, da naša publika uživo gleda Novaka i njega-, rekao je Zimonjić.

-Nama kao reprezentaciji je važno samo da dodjemo do tri pobede uz pomoć publike. Pozivam sve da dodju i da nam pomognu da se plasiramo u polufinale. Ovo je jedna od retkih prilika da publika u Beogradu uživa u vrhunskom tenisu. Situacija je takva da nismo svi u zavidnoj formi što se tiče samopouzdanja. Mislim da će ovde svaki dan treninga podizati nivo, a samopouzdane se najbolje podiže uz pobede. Podrška publike je jako bitna, ona kao da nas nosi na ledjima i tada se dostižu nivoi igre koji se ne dostižu u normalnim situacijama-, rekao je Zimonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter