0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

ZIMONJIĆ: Očekujemo Špance u četvrtfinalu, ne bismo sa Hrvatima jer je teško gostovanje

Objavljeno: 05.02.17 u 09:27

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je u subotu da očekuje da će njegova ekipa u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati protiv Španije.

Teniseri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto su protiv Rusije u Nišu poveli sa nedostižnih 3:0.

Treći odlučujući poen Srbija je osvojila u dublu. Selektor Srbije Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili su posle tri sata i devet minuta Konstantina Kravčuka i Andreja Kuznjecova posle četiri seta, 6:3, 7:6, 6:7, 6:4.

Srbija će u četvrtfinalu, od 7. do 9. aprila igrati protiv pobednika duela Hrvatske i Španije. Posle drugog dana takmičenja u Osijeku, domaći vode sa 2:1.

– Pratimo mečeve izmedju Španaca i Hrvata i videćemo šta će tamo na kraju biti. Ukoliko igramo sa španskom reprezentacijom igraćemo u Srbiji, a ako budemo igrali sa Hrvatima igraćemo u gostima – rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare u Nišu.

On je najavio da će u nedelju sigurno igrati Dušan Lajović, dok će o drugom igraču za meč protiv Rusije, odlučiti ujutro.

– Moraću da se konsultujem sa našim lekarom da vidim kakvo je stanje igrača. Viktora (Troickog) očekuje turnir u Sofiji, mene takodje. Odlučićemo ujutro kada se probudimo i vidimo u kakvom smo stanju – naveo je Zimonjić.

Zimonjić je rekao da ni njemu nije bilo lako u današnjem meču dublova.

– Nije nimalo lako igrati za reprezentaciju, svi igrači se maksimalno zalažu. Bilo je lakše Rusima, nemaju šta da izgube, svaka lopta je sa mnogo rizika i teško ih je kontrolisati – dodao je Zimonjić.

On je naveo da su se u mečevima protiv Rusije „fenomenalno snašli“ Troicki i Novak Djoković, koji su ostvarili pobede prvog dana takmičenja u singlu.

– Od Novaka svi očekuju da će pobediti meč i to nimalo nije lako. On nekada napravi tako da to izgleda mnogo jednostavno i lagano, ali verujte mi, mnogo je teško – naglasio je Zimonjić.

On je dodao da je organizacija meča u Nišu bila fenomenalna i da reprezentacija nije mogla da ima bolju podršku.

– Samo bih poželeo da za naredni meč u aprilu imamo takav raspored da ponovo budemo kompletni i zdravi – rekao je Zimonjić.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković rekao je da nije bilo lako igrati protiv ruske reprezentacije jer su u njenom sastavu veoma talentovani igrači.

– Oni su igrali kao da već mnogo puta igraju za reprezentaciju, a zapravo su veoma mladi. Ruski muški tenis ima svetlu budćnost – istakao je Djoković.

On je naveo da iz Niša nosi veoma lepe utiske, a da su najveći utisak ljudi i njihovo gostoprimstvo na svakom koraku.

Viktor Troicki rekao je da je dubl meč protiv Rusa bio veoma težak jer su protivnici bili veoma motivisani, pošto ih je današnji meč ostavljao u igri.

Selektor reprezentacije Rusije Šamil Tarpiščev rekao je da je zadovoljan igrom svojih mladih igrača.

On je dodao da se ruski tim u Nišu osećao kod kuće, a da je atmosfera u hali bila velika podrška i pomoć i za njegove igrače.

– Mi smo odavno u prijateljskim odnosima sa srpskim igračima. Na Olimpijskim igrama u Londonu smo sa Novakom igrali fudbal – rekao je Tarpiščev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter